Skip to content

ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΞΗΡΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΙΝΤΕΡΠΛΑΣΤ

Τι είναι η Ενδοδαπέδια Ξηράς Δόμησης?

Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης το οποίο έχει ως στόχο να ξεπεράσει τα προβλήματα της κλασικής ενδοδαπέδιας και να κάνει την ενδοδαπέδια θέρμανση προσιτή και εύκολη στην εγκατάσταση για κάθε σπίτι. Προσφέρει μια εξατομικευμένη λύση για κάθε περίπτωση, έχει μεγάλη ταχύτητα στην εγκατάσταση, άμεση απόδοση θερμότητας, χαμηλότερη θερμοκρασία νερού και έτσι είναι έως και 30% πιο οικονομική από μια συμβατική ενδοδαπέδια!

Η εγκατάσταση της είναι γρήγορη και εύκολη καθώς δεν απαιτείται θερμομπετόν ούτε ξήρανση του δαπέδου. Από την επόμενη κι όλας μέρα μπορεί να γίνει τοποθέτηση του τελικού δαπέδου.

Πλεονεκτήματα του συστήματος

  • Βασικό πλεονέκτημα του συστήματος Ενδοδαπέδιας Ξηράς Δόμησης είναι το χαμηλό ύψος από 3 έως 5cm μαζί με το τελικό δάπεδο. Βασικό στοιχείο του δαπέδου αποτελούν οι ειδικές ινοωυψοσανίδες της Knauf με μεγάλη αντοχή στην υγρασία.
  • Ιδανικό σύστημα για την βελτίωση της μόνωσης δαπέδων κτιρίων όσον αφορά τον αερόφερτο ήχο.
  • Ταχύτητα Θέρμανσης και εξάλειψη του φαινομένου της αδράνειας. Λόγω της μικρής του μάζας και της εξαιρετικής αγωγιμότητας ως σύστημα θερμαίνει το χρόνο άμεσα. Θερμαίνει κατά 8% πιο γρήγορα από τα κλασικά θερμαντικά σώματα.
  • Συνολική εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με την κλασική ενδοδαπέδια θέρμανση 20% και σε σχέση με τα θερμαντικά σώματα 50%. Το νέο σύστημα επιτυγχάνει την ίδια απόδοση ανά τετραγωνικό με το συμβατικό σύστημα έχοντας 60% λιγότερη μάζα νερού στο δίκτυο του.
  • Χαμηλό φορτίο βάρους. Το νέο σύστημα έχει βάρος 20kg/m2 χωρίς το τελικό έναντι των συμβατικών ενδοδαπεδίων που έχεουν βάρος 90kg/m2
  • Πιστοποιημένη απόδοση συστήματος που δεν εξαρτάται από άλλο παράγοντα όπως το θερμομπετόν, άρα έχουμε σταθερό συντελεστή θερμοαγωγιμότητας.
  • Δεν χρειάζεται θερμομπετόν, ούτε ξήρανση. Επιπλέον έχει πολύ μικρές θερμικές διαστολές.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Σωλήνας PEX MD 10mm

Σωλήνας PEX MD 10mm

Σωλήνας ComoFloor Ø 10x1,1 mm ο οποίος περιέχει ειδικό πρόσθετο το οποίο διπλασιάζει την θερμική αγωγιμότητα των σωλήνων. Ο νέος σωλήνας ήταν αποτέλεσμα έρευνας της Interplast σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από του οποίου την έκθεση αναφέρουμε ορισμένα από τα χαρακτηριστικά των σωλήνων και τα αποτελέσματα κατά τη χρήση τους: Αύξηση των μηχανικών αντοχών των σωλήνων συγκρινόμενη με τους συμβατικούς Αύξηση του μέτρου ελαστικότητας κατά 10% Άριστη ομογενοποίηση του υλικού Μείωση του φαινομένου της αδράνειας κατά την εκκίνηση των συστημάτων. Οικονομικότερη λειτουργία των εγκαταστάσεων λόγω της διπλάσιας θερμικής αγωγιμότητας των σωλήνων. 

Iνογυψοσανίδα Knauf

Iνογυψοσανίδα Knauf

Ανεπτυγμένη από την Knauf η ειδικού τύπου ινογυψοσανίδα του συστήματος Ενδοδαπέδιας Ξηράς Δόμησης της Interplast προσφέρει μεγάλη θερμική αγωγιμότητα στο σύστημα. Οι ιδιότητες της, διαφέρουν από τις αντίστοιχες της δομικής γυψοσανίδας ή της τσιμεντοσανίδας. Το νέο προϊόν είναι υδρόφοβο, υψηλής πυκνότητας και υψηλής θερμικής αγωγιμότητας. Παράγεται και δοκιμάζεται σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές DIN EN 15823, EN 10456 και φέρει πιστοποίηση ETA (European Technical Approval). Η Interplast διαθέτει πέντε τύπους ινογυψοσανίδας με διαφορετικές εγκοπές και κόμβους για εύκολη και αποδοτική τοποθέτηση.

Fullmasse

Fullmasse

Κονίαμα κατάλληλο για την πλήρωση των κενών σημείων, όπου δεν έχει τοποθετηθεί σωλήνας καθώς και επικάλυψη του διάκενου μεταξύ σωλήνα και ινογυψοσανίδας. Ενισχύει μηχανικά τα κενά σημεία (αυλακώσεις) και γεφυρώνει θερμικά το σωλήνα με την ινογυψοσανίδα βοηθώντας αποτελεσματικά τη μετάδοση της θερμότητας.

Συλλέκτης - Πίνακας

Συλλέκτης - Πίνακας

Χρησιμοποιούμε τον ίδιο πετυχημένο τύπο συλλέκτη με το κλασικό σύστημα. Υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης ηλεκτροθερμικών κεφαλών για αυτονομία κυκλωμάτων.

Στην προσαγωγή του συνδέουμε μαστό προσαγωγής 1'' με θερμόμετρο και σε όλες τις επιστροφές μαστούς επιστροφής 3/4'' για καλύτερη και ευκολότερη ρύθμιση των κυκλωμάτων. Σε κάθε έξοδο του συλλέκτη (προσαγωγή/επιστροφή) μπορεί να συνδεθεί ειδικό εξάρτημα ταφ(διακλαδωτής) το οποίο φέρει δυο λήψεις presslock Ø 10.

O πίνακας είναι μεταλλικός, κατάλληλος για εντοιχισμό, κατασκευασμένος από γαλβανιζέ λαμαρίνα πάχους 1mm και βαμμένος με ηλεκτροστατική βαφή. Ρυθμίζεται σε βάθος και σε ύψος και έχει αποσπώμενο πλαίσιο.

Σύγκρινε προϊόντα

{"one"=>"Select 2 or 3 items to compare", "other"=>"{{ count }} of 3 items selected"}

Select first item to compare

Select second item to compare

Select third item to compare